Veel gestelde vragen

Voor wie is de typecursus geschikt?

Zodra kinderen gaan leren typen voor school is het ook handig om dit gelijk goed te leren. Meestal is dat in groep 7 of 8, soms ook al in groep 6. Natuurlijk is het belangrijk dat je, als je hebt leren typen, ook blijft typen!

Ik heb dyslexie, is de typecursus geschikt voor mij?

Jazeker! Bij Gigakids er een speciaal programma, Gigakids Xtra. Erg geschikt voor kinderen met dyslexie, maar ook zeker bij ADHD, DCD, verminderde fijne motoriek etc.

Wat zijn de eisen voor het diploma?

Voor het diploma van Gigakids moet je met 10 vingers kunnen typen zonder naar het toetsenbord te kijken. Daarnaast moet je minimaal 100 aanslagen per minuut halen en maximaal 2% fout (maximaal 11 fouten). En natuurlijk moet je alle letters met de goede vingers typen.

Is het typediploma officieel erkend?

Nee!, een officieel erkend typediploma bestaat er in Nederland niet. Als er ergens gesproken wordt over een erkend typediploma, betekent dit dat het wordt erkend door de organisatie die het diploma afgeeft.

Als je het examen niet kan halen, krijg je dan geen diploma?

Voor iedereen die goed zijn best heeft gedaan, maar toch niet kan voldoen aan de eisen, ook niet na een herkansing, is er een certificaat. Je moet dan wel natuurlijk met 10 vingers typen op de goede manier. De typetante beoordeelt of er voldoende geoefend is.

Hoe vaak en hoe lang moet ik oefenen?

Oefen iedere dag minimaal een kwartiertje. Het is belangrijk dat je goed en geconcentreerd gaat oefenen. Typen is iets wat je leert door het vaak en regelmatig te doen. Hoe meer je oefent hoe makkelijker het gaat.

Mijn programma werkt niet, wat moet ik doen?

Heb je problemen met het systeem? Het programma is uitgetest op de browsers; Explorer, Firefox en Google Chrome. Toch kan het voorkomen dat er problemen zijn met het programma. Je kan dan eerst een andere browser proberen. Blijft het probleem, neem dan contact op met de Typetante

Certificering?

Sommige type opleidingen communiceren dat zij gecertificeerd zijn. Gigakids heeft ervoor gekozen geen certificering aan te vragen, dit omdat de certificering-instanties waar zij contact mee hebben gehad, hier geld voor vragen. Gigakids houdt liever de cursusprijs laag en voldoen wij als vanzelfsprekend aan alle eisen die deze instanties stellen. Een goede, leuke en gedegen typecursus geven, vinden wij belangrijker dan een certificaat te kunnen promoten.